شاید این ترشیجات اثری بسیار کمی بر روی چربی ها داشته باشند( که هیچ تحقیق مستندی هم درا ین رابطه وجود ندارد) ولی اولاً کاملاً موقتی است. ثانیاً ترشیجات با افزایش ترشح اسیدمعده، منجر به ایجاد اشتهای کاذب در فرد شده و میل به خوردن را در او افزایش میدهند که ممکن است با شدت بیشتری چربی خون را بالا ببرد.
پس اگر به دنبال کاهش چربی خون هستید، رعایت یک رژیم غذایی مناسب و کم چرب، و داشتن فعالیت بدنی و تحرک مناسب میباشد.
اگر می خواهید وزن کم کنید ،از رژیم غذایی کم چربی کمک بگیرید. برای برخی از افراد آسان نیست که تمام مواد چربی دار را از رژیم غذایی شان حذف کنند ، به هر حال این ایده چندان خوبی هم نیست. درست است که برخی از چربی ها مانند چری های انباشته شده برای بدن مضر هستند اما بدن ما به برخی از چربی ها هم نیاز دارد تا بتواند سالم بماند.
پروتئین کم
رژیم غذایی کم چربی با یک نکته اساسی آغاز می شود:
استفاده کمتر از پروتئین . پروتئین چربی زیادی دارد ،مخصوصا پروتئین
هایی مانند گوشت های نمک سود. اگر می خواهید چربی کمتری مصرف کنید از گوشت
هایی استفاده کنید که مانند ماهی یا مرغ پروتئین کمتری دارند.
محصولات لبنی کم چربی
افرادی که می خواهند از رژیم غذایی بدون چربی پیروی کنند ، می توانند از لبنیات کم چرب استفاده کنند. لبنیاتی
مانند سرشیرهای کم چرب ، ماست ها و پنیرهای بدون چربی. پنیر کم چرب به
سختی پیدا می شود ، پس بهتر است مصرف پنیر روزانه تان را کاهش دهید.
چاشنی های کم چرب برای غذا
چاشنی ها از آن دسته مواد غذایی هستند که مردم
زیاد به چگونگی آن اهمیت نمی دهند. اما بعضی از این چاشنی ها چربی زیادی
دارند. پس بهتر است از چاشنی های کم چرب استفاده کنید. سعی کنید به جای سس مایونز از سس خردل ، یا به جای سس های کچاب از سالاد های ایتالیایی بدون سس استفاده کنید.
حبوبات
حبوبات دارای ارزش غذایی زیادی هستند و اگر می خواهید شاداب و سالم باشید پس باید حتما در رژیم غذایی تان از حبوبات استفاده کنید. حبوبات فیبر زیادی دارند و مصرف آن را برای شما توصیه می کنیم. در ضمن نان های سفید هم اغلب دارای شکر هستند ، و شکر نیز اثری مانند چربی دارد.
میوه و سبزیجات
کلید اصلی سلامتی و رژیم غذایی صحیح مصرف میوه و سبزیجات است ، اما دقت داشته باشید از میوه هایی استفاده کنید که شکر کمتری دارند. برای اینکه ویتامین ها و مواد معدنی به صورت متعادل به بدن تان برسد ، سعی کنید از میوه ها و سبزیجات متنوعی استفاده کنید. نکته اصلی در مصرف میوه و سبزیجات این است که آنها را باید تازه مصرف کنید نه به صورت کنسرو و سبزی های آماده .
آب
مهم نیست چه رژیم غذایی انتخاب کرده اید ، آب یکی از مهمترین موادی است که بدن به آن نیاز حیاتی دارد. مایعات به بدن شما کمک می کند تا سموم را بوسیله ادرار از بدن شما خارج کند و خون در رگ های شما به خوبی جریان داشته باشد.به طور کلی شما باید حداقل روزی هشت لیوان آب بنوشید.
تمام آنهایی که اهل رژیم گرفتن هستند، حتما این نکته را تجربه کردهاند که کنترل اشتهای کاذب و به موقع غذا خوردن یکی از بهترین راههای مبارزه با اضافه وزن است. خیلی وقتها ما بدون اینکه بدنمان نیاز به خوراکی داشته باشد، چیزی میخوریم؛ شاید از سر بیکاری یا بیحوصلگی یا حتی برای رفع استرس و پاسخگویی به اشتهای کاذب خودمان! اما چگونه میشود این اشتهای کاذب را سرکوب کرد؟ ۱۱ توصیه زیر میتواند کمکتان کند.
حواس خودتان را پرت کنید
اگر ناگهان و شدیدا هوس بستنی کردید، بدانید که این فقط نشانه یک زیادهطلبی است؛ نه گرسنگی. اشتهای کاذب یا همان هوس تنها ۱۰ دقیقه طول میکشد و اگر شما بتوانید در این ۱۰ دقیقه خودتان را کنترل کنید و به سمت خوراکیهای پرکالری نروید، گام بزرگی به سمت سلامتتان برداشتهاید. شما میتوانید برای کنترل اشتهایتان، با انجام دادن کارهایی معمولی حواستان را از خوردن خوراکیای که هوس کردهاید، منحرف کنید.
با غذاهایی که بیشتر هوس میکنید، کمتر روبهرو شوید!
یکی دیگر از کارهای مفید برای کنترل اشتها و جلوگیری از پرخوری، اجتناب، حذف و روبهرو نشدن با خوراکیهایی است که خیلی دوستشان دارید. مثلا اگر عاشق بستنی هستید، فریزرتان را پر از بستنی نکنید یا هنگام بیرون رفتن یک ساندویچ سالم خانگی برای ناهار یا شامتان تهیه کنید تا فکر خوردن پیتزا یا غذاهای چرب به ذهنتان خطور نکند. اگر هم میبینید که پرهیز از خوردن کیک تولد دوستتان برایتان مقدور نیست، با یک برنامهریزی ساده مقدار کالری مصرفی روزانهتان از سایر غذاها را کاهش دهید تا بتوانید با خیال راحت یک برش خوشمزه از کیک تولد را هم بخورید.
مغزها را فراموش نکنید
خوردن دو لیوان آب به همراه ۶ عدد گردو یا ۱۲عدد بادام یا ۲۰عدد بادامزمینی میتواند نقش موثری در سرکوب اشتها و تغییر ذایقه افراد به سمت خوراکیهای سالم، داشته باشد.
به استرسهایتان با غذا خوردن پاسخ ندهید
یکی از مشکلاتی که گریبانگیر بسیاری از افراد هست، ذخیره کردن صدها کالری اضافه با زیادهروی در خوردن غذا برای کاهش استرسشان است. شما میتوانید برای کم کردن استرستان به جای خوردن، نفس عمیق بکشید، قدم بزنید، حرکات مختلف ریلکسیشن را انجام دهید و در آخر اگر باز هم میل به خوردن داشتید، آدامس بجوید تا نتوانید چیز دیگری بخورید.
خواب نیمروزی را از یاد نبرید
یکی دیگر از دلایل پرخوری، خستگی است. شما میتوانید برای مبارزه با این مشکل هم روزی ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در یک محیط ساکت و آرام چشمانتان را ببندید و انرژی تحلیل رفته خود را دوباره به دست آورید.
کمخوری را با عطر نعنا امتحان کنید
بعضی از افراد برای از بین بردن بوی بد دهانشان، اقدام به خوردن خوراکی میکنند. این افراد میتوانند به جای پرخوریهای بیمورد، روزانه دو تا سه بار به وسیلهدهانشویههایی با عطر نعنا دهان خود را شستشو دهند تا این طراوت و بوی خوش، فکر خوردن را از سرشان بیرون کند.
غذاهای وسوسهانگیز را بدمزه کنید!
شاید این کار به نظرتان خندهدار برسد اما شما میتوانید با بدمزه کردن خوراکیهایی که دوستشان دارید، میل به خوردن آنها را در وجودتان از بین ببرید. مثلا روی بستنی یا کاکائو نمک بپاشید یا پفک یا چیپس را کمی با آبخیس کنید و بعد آن را بخورید!
چراغها را روشن کنید
یکی از موثرترین کارها برای جلوگیری از پرخوری، غذا خوردن در محیطی کاملا روشن و نورانی است. این طوری شما به خوبی متوجه میزان غذایی که مشغول خوردنش هستید، میشوید.
شمع و عود روشن کنید تا آرامتر غذا بخورید
شاید جالب باشد که بدانید نتیجه جدیدترین مطالعات در مورد اشتها، نشان داده است که بوها و عطرها هم در کاهش و افزایش اشتها بیتاثیر نیستند.
خوراکیهای غنی هم میتوانند کمککننده باشند
هر زمان که احساس کردید خیلی گرسنهاید و اگر شروع به غذا خوردن کنید تا حد افراط پیش میروید، غذاهای پرحجم که زودتر سیرتان میکنند را برای خوردن انتخاب کنید و البته که منظور ما از غذای پرحجم، غذای چرب نیست بلکه غذاهایی است که با خوردن مقدار کمی از آنها سریع احساس سیری میکنید و دست از خوردن میکشید. غذاهایی مثل ماکارونی یا سیبزمینی پخته برای وعدههای اصلی یا ذرت، دانههای بو داده، ژله و انگور برای میانوعدهها.
نوشیدنیها را جایگزین کنید
و در آخر، اگر در بین روز نتوانستید میل به خوردنتان را به هیچ طریقی سرکوب کنید، نوشیدن یک لیوان چای، شیر یا قهوه را به جای کیک، بیسکوییت یا بستنی به شما پیشنهاد میکنیم.
تحقیقات اخیر پژوهشگران دانشگاه تورنتو نشان داده است خوردن یک مشت مغز پسته در روز نه تنها یک میان وعده سالم و مغذی است بلکه با کاهش روند جذب کربوهیدراتها در بدن، باعث کاهش قند خون نیز میشود.
نتایج یک مطالعه دیگر نشان می دهد که پسته رژیم غذایی سالمی برای قلب است که نمودار احتمال بیماری های قلبی عروقی را در انسان کاهش می دهد. پسته غنی از آنتی اکسیدان لوتین است. لوتین معمولاً در سبزیجات سبز رنگ و میوه های رنگ روشن یافت می شود. پسته در بین آجیل های دیگر در سطح غذایی بالاتری قرار دارد. لوتین پسته از کلسترولی که باعث بسته شدن شریانها می شود، جلوگیری می کند
همچنین پژوهشگران می گویند خوردن روزانه چند مغز پسته (که دارای ترکیبات سالم و رژیم کم چربی است) منجر به کاهش قابل توجه سطح کلسترول LDL یا کلسترول بد خون می شود. کاهش سطح کلسترول بد به معنای باز ماندن شریان های بدن و انجام کامل عمل خون رسانی قلب می شود.
این در حالی است که بخش عمدهای از این خواص در پوست سیب قرار دارد تا جایی که به گفته محققان نیمی از ویتامین ث موجود در سیب، در پوست آن است.
علاوه بر این پوست سیب حاوی مقدار زیادی فلاونوئید است که از سلامت قلب محافظت میکند.
پوست سیب همچنین حاوی فیبر بسیار بالایی است، از اینرو مانع از ذخیره کلسترول در رگهای خونی شده و رودهها را نیز تمیز میکند. این پوست خوراکی به خنثی کردن اثرات رادیکالهای آزاد در بدن نیز کمک میکند.
مطالعات انجام گرفته روی پوست سیب حاکی از آن است که وجود ترکیبی به نام فنولیک در پوست سیب، خواص ضدسرطانی را همراه خواهد داشت.
از اینرو پوست سیب دارای قدرت بالقوهای در مبارزه با سلولهای سرطانی خصوصاً سرطان سینه، کبد و روده است.
علاوه بر این پوست سیب در کنترل قند خون نیز نقش داشته و حاوی مواد مغذیای چون آهن، پتاسیم و گروه ویتامین ب است.
میزان ترکیبات فتوشیمیایی مفید موجود در پوست سیب، بیش از شش برابر میزان موجود در میوه آن است.
این ترکیبات برای حفظ سلامت و جلوگیری از ابتلا به انواع بیماریها تأثیر بسزایی دارند.
آنتیاکسیدان موجود در پوست سیب نیز از بروز انواع بیماریهای قلبی – عروقی، سرطان، دیابت و آلزایمر جلوگیری میکند. همچنین مانع از صدمات سلولی ناشی از اثرات اکسیداسیونی استرس شده و علاوه بر محافظت از آنها، سلولهای آسیب دیده را ترمیم میکند.
قدرت آنتیاکسیدان موجود در پوست سیب پنج برابر قدرت آنتیاکسیدانی تمشک آبی، 11 برابر قدرت آنتیاکسیدانی کلم بروکلی و 14 برابر قدرت آنتیاکسیدانی آب انار خالص است.
برای پاک کردن پوست سیب و زدودن آلودگی آفتکشها و … از آن باید سیب را بهخوبی با آب سرد شستوشو داده و از مصرف مواد شوینده برای شستن آن خودداری کرد.علاوه بر این استفاده از پوست سیبهای ارگانیک مفیدتر خواهد بود.
کمبود اسید چرب میتواند منجر به بروز بیماری های مختلفی شود که برخی از آنها عبارتند از:
* شوره سر
* پوسته پوسته
* خشک شدن پوست
* بهبود طولانی مدت زخمهای پوست
اسیدهای چرب اومگا-3 در بدن تولید نمیشوند، پس مهم است که رژیم غذایی شما حاوی غذاهایی باشند که غنی از این مواد مغذی ضروری هستند.
این غذاها منابع خوب اسیدهای چرب اومگا- 3 هستند:
* ماهیهای چرب آبهای سرد مانند ماکرل،ساردین، شاهماهی
* بذرک و روغن بذرک.
* روغن کانولا و خرفه.
* گردو و روغن گردو، دانه کدو تنبل و روغن آن، سویا و روغن سویا
تغذیه صحیح که همه متخصصان از آن صحبت می کنند بار خیلی از بیماری ها را کم می کند و موجب سلامت و طول عمر می شود.
تمام تلاش علمای بهداشت و سلامت این است که مردم سالم پیر شوند و کمتر رنج بیماری ببینند.
این بار میخواهیم از نقش پیشگیری کننده تغذیه بر بیماری آرتروز با شما بگوییم.
عمل به توصیه های زیر نقش به سزایی در کاهش احتمال بروز این بیماری دارد:
* وزن خود را کنترل کنید.
خیلی مهم است که وزن ما متعادل باشد، هرچه بدن سنگین تر شود فشار بر روی مفصل زانو بیشتر می شود. اگر نمی دانید وزن مطلوب تان را
چگونه محاسبه کنید یک راه ساده پیشنهاد می کنم: قد خود را به سانتی متر
اندازه بگیرید و عدد 100 را از آن کم کنید وزن ایدهآل شما عددی است که
به دست می آید . البته روش دقیقی نیست ولی بهتر از این است که شما ندانید
در چه وضعیتی هستید.
* امگا 3 دریافت کنید.
اسید چرب امگا 3 و غذاهای حاوی این اسید چرب که در ماهی سالمون، تن،
ساردین، ماهی آزاد و همچنین دانه های روغنی مثل کلزا یا کانولا، سویا و
روغن بزرک وجود دارد، بسیار مفید هستند.
حداقل هفته ای دوبار ماهی بخورید و یا از کپسولهای امگا3 که آن را از محل معتبر مثل داروخانه خریده اید و به آن اطمینان دارید، مصرف کنید.
* از غذاهای طبیعی و تازه بیشتر استفاده کنید.
همیشه غذاهای طبیعی، سلامت بخش هستند و غذاهایی که در صنعت تهیه می
شوند به دلیل مواد شیمیایی و نگه دارنده ها می توانند مضر باشند.
به علاوه املاح و مواد آنتی اکسیدان موجود در آن ها به سیستم ایمنی شما کمک می کنند.
* نوشیدن آب را فراموش نکنید.
روزانه حداقل 6 تا 8 لیوان آب بنوشید.
* غذاهایی که باید با احتیاط خورده شوند.
بعضی از غذاها به دلیل اگزالات توصیه نمی شوند؛ مثل ریواس، زغال اخته، آلو، کنگر، اسفناج.
خانواده دیگر سبزی ها نظیر گوجه فرنگی، بادمجان، سیب زمینی، فلفل هم برای تعدادی از بیماران اثرات نامطلوب داشته است.
لبنیات چرب، کلیه چربی های حیوانی، مغزها و آجیلها، دانههای روغنی، کره حاصل از دانه ها نیز توصیه نمی شوند، چون این مواد به دلیل انرژی بالا موجب اضافه وزن می شوند.
موادی که از جذب کلسیم جلوگیری می کنند، باید خیلی کم و با احتیاط مصرف شوند. نمک، گوشت قرمز، قهوه، شیرینی زیاد و شکر سفید نیز از این دسته اند.
* آگاه باشید.
در مورد بعضی از مواد غذایی که ادعا می شود برای آرتروز مفیدند، دقت
کنید که اولا همه مردم مثل هم نیستند؛ ممکن است فردی در جریان معالجه،
غذایی را مصرف کرده و بهبود سریع تری داشته و باز ممکن است این غذا برای
دیگری آن اثر را نداشته باشد. شما از تاثیر دارونماها در بعضی از تحقیقات
مطلع هستید، بنابراین نمی شود به این شایعات اطمینان داشت.
پایگاه فرهنگی تفریحی ایران ناز
از همان جایی که نشسته اید، نگاهی به بیرون بیندازید. آسمان را چه رنگی می بینید؟ شاید رنگ اصلی آسمان هم کم کم یادمان خواهد رفت و به همین آسمان دودگرفته عادت خواهیم کرد. جرات می کنید پنجره را باز کنید؟ جرات می کنید چند نفس عمیق بکشید و هوایی تازه کنید؟ به نظرتان حال ریه های ما در این هوا چطور است؟ دراین هوای دودآلود با این ریه های سیاه از گرد و غبار باید چه کار کنیم و چطور مانع ابتلا به انواع بیماری ها شویم؟
فکر می کنید چرا مصرف انواع میوه و سبزی یکی از توصیه های جدی در هر برنامه غذایی بویژه برنامه هایی است که با هدف حفظ سلامت در زمان آلودگی هوا توصیه می شود؟ باز هم به نظر شما چرا در زمان آلودگی هوا، مصرف انواع لبنیات بویژه شیر توصیه می شود؟ این توصیه ها دلایل متعددی دارد که مهم ترین علت آنها بالا بودن میزان آنتی اکسیدان های موجود در میوه و سبزی و ترکیب های مفید دیگر در لبنیات است.
ویتامین C، اولین نجات بخش
بررسی وضع بیماران بستری در بخش ریه یکی از بیمارستان های لندن که برای مدتی تحت درمان با استفاده از ویتامین C بودند، نشان داد کسانی که ویتامین C کمتری دریافت می کردند در روزهایی که هوا آلوده است، مشکلات تنفسی شان تشدید می شود. بر اساس مطالعات انجام شده در دانشگاه بریتیش کلمبیا نشان می دهد مصرف مواد غذایی حاوی ویتامینC، به دلیل ویژگی آنتی اکسیدانی که دارند، بدن را در مقابل آلودگی هوا بیمه می کنند. این ترکیب خوراکی باعث حفاظت بدن در برابر آسیب رادیکال های آزاد می شود.
یکی از دلایل ایجاد رادیکال های آزاد در بدن، ورود هوای آلوده به ریه هاست. ورود این ذرات به این عضو از بدن زمینه ساز است. آنتی اکسیدان ها با اتصال به رادیکال های آزاد موجب خنثی شدن آنها پیش از آسیب رساندن به سلول ها می شوند.
منبع اصلی این ویتامین نجات بخش، منابع غذایی مختلف است، اما میزان آن در بعضی خوراکی ها بیشتر و در بعضی کمتر است.
1 ـ مرکبات: شاید یکی از دلایلی که در فصل های سرد سال مرکبات به وفور در دسترس است، ضرورت مصرف آن در این فصل است. دلیل آن هم مشخص است. این ویتامین باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و به این ترتیب بدن در مقابل ابتلا به انواع بیماری ها مصون می ماند. در فصل زمستان و پاییز باید به وفور انواع مرکبات بویژه انواع ترش آنها را مصرف کنید. چون این خوراکی ها سرشار از ویتامینC هستند.
2 ـ پهن برگ ها: سبزی هایی که رنگ سبزتیره دارند مانند کلم بروکلی، اسفناج و کاهو سرشار از ویتامین C هستند. بنابراین مصرف این خوراکی ها ویتامین C مورد نیاز بدن را تامین می کند.
باوجود این که ویتامین C جزو آنتی اکسیدان های قوی بوده و می تواند باعث کاهش اثرهای منفی ناشی از آلودگی هوا شود، این ویژگی در افراد سیگاری کمرنگ است. به این دلیل که دود سیگار باعث از بین رفتن بخش اعظمی از ویتامین C دریافتی می شود.
ویتامینE، نجات بخش دوم
ویتامین E یکی دیگر از ترکیب های مهمی است که بدن را درمقابل اثرات زیان آور آلودگی هوا مصون می کند. ویتامین E با اکسیژن ترکیب می شود و رادیکال های آزاد را از بین می برد. ویتامین E، چربی های اشباع نشده و دیگر ترکیبات حساس به اکسیژن مانند ویتامین A را از واکنش های اکسیدکننده محافظت می کند. بنابراین مصرف موادغذایی حاوی ویتامینE علاوه بر مصون کردن بدن در مقابل آلودگی ها، مانع از بین رفتن ویتامین A نیز می شود.
شیر و دوستان
روزانه چند لیوان شیر می نوشید؟ اصلا میانه ای با مصرف لبنیات دارید؟ برای مبارزه با تاثیر منفی آلاینده ها یکی از بهترین نوشیدنی ها شیر است. با نوشیدن شیر، میزان کلسیم بدن افزایش یافته و سیستم ایمنی بدن و اسکلت استخوانی در برابر آلاینده ها مقاوم می شود. نوشیدن آن باعث تمیزشدن مجاری گوارشی می شود.
این نوشیدنی سرشار از فسفر و منیزیم است و دریافت این دو ماده، بدن را در مقابل مسمومیت ناشی از قرارگرفتن درمعرض آلاینده ها مصون می کند. ماست و دوغ نیز تاثیر مشابهی دارند. اگر نمی توانید شیر بنوشید، روزانه دست کم سه فنجان ماست برای جلوگیری از تاثیر آلاینده ها مناسب است. مصرف لبنیات پروبیوتیک تاثیر به مراتب بیشتری روی جلوگیری از تاثیر آلاینده ها روی بدن دارد.
اهمیت ویتامین E
خاصیت آنتی اکسیدانی ویتامین E باعث حفاظت غشای سلولی می شود. به طور مثال ویتامین E، سلول های ریه را که به طور دائم با اکسیژن و گلبول های سفید خون برای مقابله با بیماری ها در تماس هستند، محافظت می کند، اما فواید ویتامین E فقط به این موارد محدود نمی شود.
1 ـ قلب و ویتامین E: ویتامین E در زمان آلودگی هوا باعث حفظ سلامت قلب می شود.
2 ـ مغز و ویتامین E: در زمان آلودگی هوا، این ویتامین باعث کمک به دریافت اکسیژن توسط سلول های مغز شده و همین مساله زوال عقل و پیری سلول های مغز را به تاخیر می اندازد.
3 ـ سلول ها و ویتامین E: یکی از مشکلات ناشی از آلودگی هوا، افزایش خطر ابتلا به انواع سرطان هاست. بنابراین با خوردن موادغذایی حاوی این ویتامین، بدن در مقابل ابتلا به انواع سرطان ها مصون می ماند.
4 ـ DNA و ویتامینE : یکی از دلایل بروز مشکلات ژنتیکی آسیب به ژن ها بویژه DNA است. مصرف ویتامین E مانع آسیب به ژن ها و DNA در زمان آلودگی هوا می شود.
5 ـ سیستم ایمنی و ویتامینE : مصرف مواد غذایی حاوی این ویتامین باعث افزایش عملکرد سیستم ایمنی بدن شده و همین مساله باعث حفظ سلامت بدن در زمان آلودگی هوا می شود. در نتیجه فرد هنگام آلودگی هوا به انواع بیماری ها از سرماخوردگی ساده تا بیماری های سخت دچار نمی شود.
6 ـ قرنیه و ویتامین E: در زمان آلودگی هوا یکی از اندام هایی که بشدت در معرض آسیب قرار دارد، چشم بویژه قرنیه آن است. مصرف ویتامین E باعث محافظت از قرنیه در مقابل آسیب های ناشی از آلودگی هوا می شود.
7 ـ پوست و ویتامین E: در زمان آلودگی هوا، پوست در معرض آسیب قرار دارد. بنابراین برای جلوگیری از آسیب به پوست و چروک خوردن آن، مصرف ویتامین E ضروری است. منبع آن کجاست؟
غذاهای دریایی: یکی از بهترین منابع حاوی ویتامینE، غذاهای دریایی است. انواع ماهی و میگو حاوی ویتامین E است.
آجیل ها: انواع خام این خوراکی ها سرشار از ویتامین E هستند. مصرف روزانه یک سوم فنجان آجیل خام مناسب است.
سبزی ها: انواع سبزی های پهن برگ با رنگ تیره، حاوی ویتامین E هستند. بنابراین در زمان آلودگی هوا از انواع سبزی ها بویژه اسفناج، کاهو و کلم استفاده کنید.