ام تی ال / دنیای اطلاعات

ام تی ال / دنیای اطلاعات

ام تی ال / دنیای اطلاعات

ام تی ال / دنیای اطلاعات

هیمالیا

رشته‌کوه هیمالیا (هیمالایا هم نوشته شده) (به هندی: हिमालय)، مرتفع‌ترین کوه‌های زمین یا به‌طور عامیانه بام دنیا هستند. این رشته‌کوه، خط جداکنندهٔ شبه‌قارهٔ هند از فلات تبت است. نام هیمالیا از واژهٔ سانسکریت himālaya (هیمالَیا) گرفته شده که به معنی «برفستان» است.

بسیاری از رودهای بزرگ آسیا، از این رشته کوه سرچشمه می‌گیرند. تا قبل از اختراع وسایل هوانوردی، تنها تعداد انگشت‌شماری از کوهنوردان، موفق به صعود به قلل مرتفع هیمالیا شده بودند. در آنجا هیچ گونه جاده یا خط آهنی وجود ندارد و تنها راه ممکن، بالا رفتن از دامنه‌ها و صخره‌ها با پای پیاده است. بارها و اثاثیه نیز توسط اسب، قاطر، الاغ، بز و حتی گوسفند حمل می‌شوند. بلندترین قلهٔ جهان، اورست با ارتفاع ۸٫۸۴۸ متر در این رشته‌کوه قرار دارد. در رشته کوه هیمالیا ۱۴ قله وجود دارد که ارتفاع هر یک از آن‌ها بیش از هشت هزار متر است و اورست بلندترینِ آن‌هاست.
محتویات

    ۱ بوم شناسی
    ۲ زمین‌شناسی
    ۳ آب شناسی
    ۴ دریاچه‌ها
    ۵ هیمالایا در مذهب هندو
    ۶ کوه اورست
    ۷ قله‌های بلند
    ۸ جستارهای وابسته
    ۹ پانویس

بوم شناسی

گیاهان و جانورانِ هیمالیا نسبت به آب و هوا، بارش، ارتفاع و خاک متفاوت اند. محدوده آب و هوایی از مناطق گرمسیری در پایه کوه‌ها آغاز و تا یخ دائمی و برف در بالاترین ارتفاعات ادامه می‌یابد. مقدار سالانهٔ بارش از غرب به شرق در امتدادِ محدودهٔ جبهه جنوبی افزایش می‌یابد. این تنوعِ ارتفاع بهمراهِ بارش باران و شرایطِ خاک همراه با برف بسیار باغث تنوع جوامع گیاهی و حیوانی متمایز در منطقه هیمالیا می‌شود. به عنوان مثال ارتفاع بالا (بهمراهِ فشار اتمسفر کم) همراه با سرمای شدید تنها اجازهٔ زنده ماندن را به ارگانیسم‌های سخت جان می‌دهد.[۱]
زمین‌شناسی

هیمالیا در میانِ جوان ترین رشته کوه‌ها در زمین هستند و از رسوب و رانش سنگ رسوبی و سنگ دگرگونی بوجود آمده‌اند. بر اساسِ تئوری مدرنِ تکتونیک صفحه‌ای، شکل گیری آنها در نتیجه برخورد قاره‌ای و کوهزایی در امتداد مرز همگرای میانِ صفحهٔ هند و استرالیا و صفحه اوراسیایی است.

در طول عصر یخبندان گذشته، یک جریان یخ متصل از یخچال‌های طبیعی بین کانگچن جونگا در شرق و نانگا پاربات در غرب موجود بوده است.[۲]
آب شناسی

هیمالیا سومین سپرده یخ و برف در جهان را پس از قطب جنوب و قطب شمال داراست.[۳] دامنه هیمالیا در حدودِ ۱۵۰۰۰ یخچال طبیعی دارد و ذخیره‌ای حدود ۱۲۰۰۰ کیلومتر مکعب آب تازه را در خود نگه داشته است.[۴]
دریاچه‌ها
دریاچه هیمالیایی در ارتفاع حدود ۵۰۰۰ متری سیکیم، هند.

منطقه هیمالیا دارای صدها دریاچه است. بیشتر دریاچه‌ها در ارتفاعات کمتر از ۵۰۰۰ متر یافت می‌شود. دریاچه تیلیچو Tilicho در نپال یکی از بلند مرتبه ترین دریاچه‌ها در جهان است.
هیمالایا در مذهب هندو

در آیین هندو، هیمالیا به عنوان خدای هیماوات، پدر گانگا و پارواتی تجسم یافته است.[۵]
کوه اورست
نوشتار اصلی: کوه اورست

کوه اورست با نام نپالی ساگارماتا (सगरमाथा به معنی سر آسمان) و نام تبتی کومولانگما بلندترین کوه کره زمین است. ارتفاع قله آن از سطح دریا معادل ۸٬۸۴۸ متر (۲۹٬۰۲۹ پا) می‌باشد. این کوه در رشته کوه‌های هیمالیا در مرز منطقه ساگارماتای نپال و تبت در کشور چین قرار گرفته‌است.
قله‌های بلند
#     نام     ارتفاع     کشور (ها)
۱     اورست     ۸۸۴۸ متر      People's Republic of China
 Nepal
۲     کی۲     ۸۶۱۱ متر      Pakistan
 People's Republic of China
۳     کنجچنجنگا     ۸۵۸۶ متر      India
 Nepal
۴     لهوتسه     ۸۵۱۶ متر      Nepal
 People's Republic of China
۵     ماکالو     ۸۴۶۲ متر      Nepal
 People's Republic of China
۶     چو اویو     ۸۲۰۱      Nepal
 People's Republic of China
۷     داولاگیری     ۸۱۶۷ متر      Nepal
۸     ماناسلو     ۸۱۵۶ متر      Nepal
۹     نانگا پاربات     ۸۱۲۶      Pakistan
۱۰     آناپورنا     ۸۰۹۱ متر      Nepal
۱۱     گاشربروم ۱     ۸۰۸۰ متر      Pakistan
 People's Republic of China
۱۲     برود پیک     ۸۰۵۱ متر      Pakistan
 People's Republic of China
۱۳     گاشربروم ۲     ۸۰۳۵ متر      Pakistan
 People's Republic of China
۱۴     شیشاپانگما     ۸۰۱۳ متر      People's Republic of China
۱۵     گیاچونگ کانگ     ۷۹۵۲ متر      Nepal
 People's Republic of China
۱۶     گاشربروم ۴     ۷۹۲۵ متر      Pakistan
 People's Republic of China
۱۷     ماشربروم     ۷۸۲۱ متر      Pakistan
۱۸     ناندا دوی     ۷۸۱۷ متر      India
۱۹     راکاپوشی     ۷۷۸۸ متر      Pakistan
۲۰     تیریچ میر     ۷۷۰۸ متر      Pakistan

عسل

عَسَل که آن را به فارسی اَنگَبین (همچنین «انگُبین» و «اَنگُوین»[۱]) گویند، مایعی شیرین و گران‌رو است که زنبورعسل از شهد گل‌ها تولید می‌کند.

عسل به طور کلی یک ترکیب محلول در آب بسیار غلیظ قندی است. مهم‌ترین قندهای عسل فروکتوز، گلوکز و ساکاروز هستند. در مجموع یک کیلوگرم عسل ۳۲۵۰ کالری انر‍‍‍‍‍ژی دارد. عسل به لحاظ داشتن برخی مواد تخمیری در تبادلات غذایی و کمک به هضم غذا بالاترین مرتبه را در میان غذاها دارد، از این دسته مواد می‌توان به آمیلاز، اینورتاز، کاتالاز و پراکسیداز اشاره کرد. تعدادی از ویتامین‌های اصلی هم در عسل وجود دارند، اما مقدار آن‌ها قابل توجه نیست. میزان املاح معدنی در انواع مختلف عسل متفاوت است و عسل‌های تیره املاح معدنی بیشتری دارند که مهم ترین آن‌ها کلسیم، پتاسیم، سدیم، منگنز، آهن، مس، فسفر، منیزیم و گوگرد است.[۲] عسل دارای انواع پروتئین، اسیدهای آمینه، اسیدهای آلی مثل اسید فرمیک و مشتقات کلروفیل و مقداری آنزیم و رایحه‌های معطر است.

عسل به دلیل مقدار بسیار اندک آب، به سختی فاسد می‌شود و از همین روی نگهداری، انتقال و تجارت آن آسان است. قبل از کریستال‌سازی شربت نیشکر و تهیه شکر، عسل تنها ماده غذایی بود که جهت شیرین‌کنندگی توسط بشر استفاده می‌شد. مصرف عسل برای کودکان زیر دو سال به دلیل ایجاد سم بوتولینم، خطرناک است.[۳]
محتویات

    ۱ تعریف
    ۲ تاریخچه
    ۳ ویژگی‌ها
    ۴ ویژگی‌ها
    ۵ رنگ
    ۶ تولید عسل
    ۷ ترکیبات
    ۸ تقسیم‌بندی انواع عسل
    ۹ عسل تقلبی
    ۱۰ عسل در ادیان
        ۱۰.۱ عسل در اسلام
        ۱۰.۲ عسل در یهود
    ۱۱ عسل در عهد باستان
        ۱۱.۱ عسل در مصر باستان
        ۱۱.۲ عسل در یونان باستان
        ۱۱.۳ در ایران و یونان
    ۱۲ عسل با موم
    ۱۳ عسل‌های مشهور ایران و جهان
    ۱۴ نگارخانه
    ۱۵ ارزش غذایی
    ۱۶ پانویس

تعریف

طبق تصویب‌نامه ۱۹۰۶ فدرال غذا و داروی آمریکا، عسل چنین تعریف شده‌است:

    عسل، شهد و ماده مترشحه محتوی قند گیاهان است که توسط زنبور عسل جمع‌آوری شده، تغییر حالت داده و در شان عسل ذخیره می‌گردد.

تاریخچه

انچه مسلم است، این است که عسل همیشه و از قدیم‌الایام مورد توجه و احترام همگان بوده است و بر روی پاپیروس از مصر در حدود ۳۵۰۰ سال پیش به خواص طبی آن اشاره گردیده است. در قدیم مصری‌ها و یونانی‌ها مردگان خود را با عسل مومیایی می‌کردند. دکتر عبداللطیف مصری در یکی از اهرام جیزه در داخل تابوت جسد کودکی را پیدا کرد که با عسل مومیایی شده بود. اسکندر مقدونی در بابل مرد و جسدش با عسل مومیایی شده و برای دفن کردن به مقدونیه فرستاده شد.[نیازمند منبع]

قبل از کریستال‌سازی شربت نیشکر و تهیه شکر، عسل تنها ماده غذایی بود جهت طعم‌دهی، شیرین‌کنندگی یا تغییر مزهٔ داروها مورد استفاده بوده‌است. قدمت استفاده از عسل در مصر حداقل به ۲۲۰۰ تا۲۶۰۰ سال قبل از میلاد مسیح می‌رسد. مصریان قدیم از عسل دست کم به صورت ۹۰۰ فراورده بهره می‌برده‌اند. محصول سالانهٔ عسل در جهان حداقل ۳۰۰٫۰۰۰ تن است.
ویژگی‌ها

ویژگی مهم عسل آن است که این مادهٔ طبیعی به دلیل دارا نبودن آب، شرط دوری از رطوبت، در مدت طولانی فاسد نمی‌شود. برای نگهداری بعضی مواد به دور از فساد هم از آن استفاده می‌شود مثلاً شاه‌توت را با آن مخلوط می‌کنند و هر چند روز یک بار آن را وارونه می‌کنند تا عسل به همه جای آن برسد و بدین طریق شاه‌توت تا یک سال فاسد نمی‌شود.[۴] دیگر آنکه این ماده فقط در صورتی ارزش غذایی خود را از دست می‌دهد که بیش از ۶۰ درجه حرارت ببیند.

عسل تنها ماده غذایی طبیعی است که فاسد نمی‌شود.[۵]
ویژگی‌ها

وزن مخصوص عسل حدود ۴/۱ – ۴۲/۱ و pH آن ۷/۳ تا ۵/۴ در تغییر است؛ بنابراین با وجودی که عسل یک ماده اسیدی ست، ولی به علت شیرینی خاص حالت اسیدی آن محسوس نیست.
رنگ

رنگ عسل‌های مختلف، باتوجه به منابع اصلی شهد از سفید روشن تا سیاه متغیراست؛ بنابراین، آن چه به غلط بین عوام شایع شده‌است که عسل زنبوران مادر (یعنی جمعیت زنبور عسل با ملکه مسن) تیره و غلیظ است، اما عسل زنبوران جوان (یعنی بچه کندوها)، روشن و رقیق است، پایه علمی ندارد. به عنوان مثال:

    رنگ عسل اقاقیا، سفید روشن مانند آب است
    رنگ عسل افرا، لیمویی رنگ
    رنگ عسل اسپرس، زرد طلایی
    رنگ عسل انواع میوه‌ها، زرد متمایل به قهوه‌ای
    رنگ عسل شبدر سرخ، زرد تمایل به قرمز
    رنگ عسل زیرفون، زرد متمایل به سبز
    رنگ عسل گل قاصد، زرد تیره
    رنگ عسل نارون، قهوه‌ای
    رنگ عسل صنوبرو زبان گنجشک، سبز تیره تا سیاه

نوع عسل:     رنگ:
اقاقیا     سفید
بهارنارنج     زرد طلایی
جنگل‌های مازندران     زرد مایل به سبز
آویشن     عقیقی قرمز
جنگل‌های کاج اروپا     قهوه‌ای
تولید عسل

تولید عسل از جمع‌آوری شهد گیاهان شروع می‌گردد. بدین ترتیب که زنبور عسل شهد شیرین و رقیق را از جام گل‌ها جمع‌آوری نموده و آن‌ها را تغییر شکل داده و به شکل محلولی عالی، غلیظ و مغذی در می‌آورد. زنبور عسل شهد گیاهان را در موقع جمع‌آوری، به طور موقت در عسلدان خود جمع‌آوری می‌نماید و در هر نوبت پرواز برای جمع‌آوری شهد، حدود ۴۰ میلی‌گرم شهد را به کندو حمل می‌کند.

زنبور مزرعه موقع برگشت و حمل شهد به کندو، در بین راه مقداری از آب شهد را جذب، و بعداً از کلیه‌ها دفع می‌کند. ضمناً مقداری دیاستاز diastase از نوع اینورتازinvertase (که تجزیه کننده مواد قندی ست) از جداره عسلدان ترشح و به شهد می‌افزاید. کارگر مزرعه، این شهد یا به اصطلاح عسل نارس را در داخل سلول‌ها قرار می‌دهد و مجدداً جهت جمع‌آوری به سوی مزارع و منابع برمی‌گردد.

هنوز ثابت نشده‌است که زنبور عسل می‌خوابد، بنابراین طول شب فرصت خوبی است برای به قوام آوردن عسل، به این ترتیب که در خلال شب شهدهای ذخیره شده رامجدداً از انبارهای سلول‌ها می‌مکند و به سلول‌ها برمی‌گردانند. در هر نوبت مکیدن و برگرداندن، مقداری دیاستاز به شهد اضافه نموده و به عکس کمی از آب اضافی شهد را به کمک جداره‌های عسلدان جذب می‌کنند. این عمل، تا به قوام رسیدن عسل توسط زنبورانی که این وظیفه را به عهده دارند، آن قدر ادامه پیدا می‌کند تا شهد حاصله به مایع غلیظ قوام یافته‌ای که معمولاً دارای ۱۷ تا ۶/۱۸ درصد آب است تبدیل گردد.
ترکیبات

ترکیبات یک عسل معمولی بدین صورت است:

    فروکتوز ۳۸٫۲٪
    گلوکز ۳۱٪
    آب ۱۷٫۱٪
    مالتوز ۷٫۲٪ Maltose * کربوهیدرات‌ها Carbohydrates ٪۵- ۴/۲
    ساکاروز ۵٫۱٪
    املاح معدنی، ویتامین، آنزیم ۷- ۰/۵٪ Minerals – Vitamins – Enzymes

ترکیبات عسل بسته به نوع تغذیه زنبور عسل بدین معنی که از چه گلی یا گلهایی استفاده کرده متفاوت است. یعنی عسل تولیدی بسته به این که زنبور، از چه گیاهی استفاده کرده گوناگون است.

درصد آب موجود در عسل‌ها، به شرایط اقلیمی و میزان رطوبت منطقه بستگی دارد. در مناطقی که میزان رطوبت هوا بالاتر است، درصد آب عسل بیش تر است. برای مثال عسل‌های شمال رقیق‌تر از عسل‌های شمیرانات تهران است. درصد آب عسل با توجه به شرایط آب‌وهوایی منطقه استقرار کندوها، می‌تواند تا حدود ۲۵ نیز بالا رود. به این ترتیب از لحظه شهد آوری تا تولید عسل، دو مرحله انجام می‌گیرد. مرحله اول رنبوران هم به طور فعال هم به طور انفعالی آب را از محلول رقیق شهد که به طور معمول دارای ۶۰ درصد آب است، جدا می‌کنند. (آب شهد گل‌ها بین ۵۰ تا ۸۰ در صد متغیر است). برای مرحله دوم باید گفت قند مسلط درشهد، ساکاروز است که با فعالیت آنزیمی به دکستروز dextrose و لوولوز (levulose) و ظاهراً با مقادیر کمی از سایر قندها طی این مرحله ترکیب می‌شوند. در نتیجه محلول غلیظی از قندهای ساده که ماده حل شده آن بیش از حل نشده هاست، ماده‌ای و مغذی به نام «عسل» به وجود می‌آید.

عسل‌های دارای منبع گیاهی متفاوت دارای رنگ و طعم متفاوت بوده و به مقادیر نه زیاد متفاوت، حاوی قندها (ساکاروز، لوولوز، دکستروز، مالتوز و غیره) و حاوی اسیدها، پروتئین‌ها، پیک مان‌ها، مواد معطر و خوشبو کننده وهم‌چنین املاح (نظیر سدیم، گوگرد، منیزیوم، فسفر، کلر، پتاسیم، سیلیکا و غیره) آنزیم‌ها(مانند دیاستاز، گلوکز اکسیداز، کاتالاز، فسفاتاز و انورتاز) و هم‌چنین حاوی ویتامین‌ها (پرودوکسین، فولیک اسید) و غیره می‌باشند.
تقسیم‌بندی انواع عسل

عسل را معمولاً به چند طریق تقسیم بندی می‌کنند:

    یکی براساس منبع اصلی گیاهی که عسل از شهد آن ساخته شده‌است. مانند عسل گز، عسل آویشن، عسل گون، عسل بهار نارنج وغیره؛ ولی به علت متنوع بودن گیاهان منطقه استقرار کندوها، عسل‌های به دست آمده کم‌تر تک‌گلی بوده واکثرا از چندین گیاه تولید می‌شوند. اگر اصطلاحاً می‌گویند عسل گز یا عسل آویشن، احتمالاً منظور این است که بیش‌ترین شهد از نباتات گز وآویشن وارد عسل شده‌است. دکتر هریک در سال ۱۹۴۸ از طرف موئسسه فائو (F.A.O) اعلام نمود که «نمی‌توان عسل را بر اساس نام گیاه نام‌گذاری نمود، مگر در جایی که پوشش گیاهی منطقه منحصر به یک گیاه یا تک‌گلی باشد.»[نیازمند منبع]
    بر اساس نام منطقه استقرار کندوهاست. مانند عسل خان‌کندی عسل سبلان عسل اردبیل عسل فیروزکوه، عسل خوانسار، عسل گرمابدر، عسل تهران، عسل سهند وعسل فارس. برای هریک از این مناطق تقسیم بندی دیگری نیز اضافه می‌کنند. مثلاً می‌گویند «عسل بهاره تهران» و «عسل پائیزه تهران» منظور ازعسل بهاره عسلی است که اکثراً از نباتات بهاره و شهد درختان میوه حاصل شده و تا شکفتن گل‌های درختان اقاقیا ادامه دارد. عسل پائیزه عسلی ست که از نباتات تابستانی و پائیزه که معمولاً بعد از اقاقیا رشد می‌کنند، تولید می‌گردد.

تقسیم بندی‌های دیگری هم برای عسل در نظر می‌گیرند.
عسل تقلبی

تصور غلط و رایج در ایران این است که عسل شکرک‌زده، سفت شده و رس‌کرده را تقلبی می‌دانند. برخی دیگر نیز رنگ عسل یا نحوه جریان آن هنگام ریخته‌شدن را ملاک تشخیص می‌دانند. اما عسل طبیعی و خالص را فقط می‌توان در آزمایشگاه‌های مواد غذایی از انواع تقلبی تشخیص داد و حتی حضور بر سر کندو کمکی به تشخیص نمی‌کند. تنها روشی که آنهم تا حدودی می‌تواند به شناخت عسل کمک کند این است که آن را داخل یک لیوان آب سرد بریزید. اگر قطره‌های عسل حل نشدند و ته لیوان ته‌نشین شدند، عسل اصل است، اما اگر عسل در آب حل و ذرات آن به صورت رشته‌هایی در آب ناپدید شدند، احتمال اینکه آن عسل تقلبی باشد بیشتر است.

تقلب در ساخت عسل به روش‌های متنوعی انجام می‌شود مثلاً مواد گلوکزی را در آب و شیره گیاهان حل می‌کنند و به‌صورت عسل درمی‌آورند یا آنکه که به جای گیاهان، زنبورها را با آب قند تغذیه کنند.[۶]
عسل در ادیان
عسل در اسلام

در قرآن یک سوره به نام زنبور عسل (سوره نحل) وجود دارد.

خداوند در قرآن می‌گوید:

    و پروردگار تو به زنبور عسل وحی [الهام غریزی] کرد که از پاره‌ای کوه‌ها و از برخی درختان و از آنچه داربست [و چفته‌سازی] می‌کنند، خانه‌هایی برای خود درست کن سپس از همه میوه‌ها بخور، و راههای پروردگارت را فرمانبردارانه، بپوی. [آن گاه] از درون [شکم] آن، شهدی که به رنگهای گوناگون است بیرون می‌آید. در آن، برای مردم درمانی است. راستی در این [زندگی زنبوران] برای مردمی که تفکر می‌کنند نشانه [قدرت الهی] است[۷]

علی بن ابی‌طالب می‌گوید: همانا زنبور عسل از هر گلی زیباترینش را بر می‌گزیند. از او دو گوهر گرانقدر تولید می‌شود" در یکی از آن دو (عسل) شفای درد مردم ودر دیگری نور و روشنایی (موم) است.
عسل در یهود

کتاب مذهبی یهودیان از سرزمین موعود چنین یاد می‌کند که در آن نهرهایی از عسل و شیر جاری است. در کتاب انجیل مسیحیان از عسل و گیاهان دارویی به عنوان هدایای گرانبهای طبیعت یاد شده‌است.
عسل در عهد باستان
عسل در مصر باستان

عسل در زندگی روحانی، اجتماعی و اقتصادی مصریان باستان نقش مهمی بازی می‌کرده‌است. از حکایت‌های به جا مانده در پرستش‌گاه‌ها و آرامگاه مردگان چنین بر می‌آید که عسل در آن روزگار از اهمیت بسیاری برخوردار بوده و در سنن قدیمی با اشاره به اهمیت دارویی عسل، به بیماران جهت درمان تجویز می‌شد. مصریان قدیم ترکیبی از جو، عسل و گندم تهیه و به جای الکل استفاده می‌کردند.
عسل در یونان باستان

یونانیان باستان تصور می‌کردند که خدایان چون خوراک بهشتی می‌خوردند فناناپذیر و ابدی گشته‌اند آنها ایمان داشتند که عسل یکی از اجزای مهم این خوراک بهشتی است.
در ایران و یونان

ابوعلی سینا ۱۰۰۰ سال پیش در کتاب قانون خود نسخه‌های زیادی بر پایه عسل و موم آن تجویز کرده‌است.

بقراط پدر پزشکی و بنیان‌گذار طب یونان ۲۵۰۰ سال پیش در مورد عسل چنین گفته‌است: هر دارویی از مواد غذایی درست می‌شود و متعاقب آن هر غذایی نیز جانشین دارو می‌گردد، عسل پاسخگوی این دو شرط است.

موریس مترلینگ در مورد عسل گفته: همین امروز اگر زنبور عسل از بین برود هزاران نوع از گیاهان از بین خواهد رفت و از کجا معلوم که تمدن، از بین نرود.
عسل با موم

گاهی اوقات عسل را بدون آن که تصفیه کنند با موم آن می‌فروشند و در چنین حالتی موم در درون عسل مایع غوطه می‌خورد و در هنگام مصرف باید عسل را مکید و موم آن را همانند آدامس جوید، این نوع عسل برای بهبود گوارش و آلرژی و درمان سینوزیت مفید است.
عسل‌های مشهور ایران و جهان
عسل منطقه کاسکی در مرکز نپال که از زنبورهای وحشی کوه‌پایه‌های هیمالیا تهیه می‌شود، دارای شهرتی بین‌المللی است. معروفترین عسل‌های ایران هم مربوط به شمال غرب و شمال شرق ایران می‌باشد

طائف

طائف شهری در استان مکه کشور عربستان سعودی است.

طائف ۱٬۸۷۹ متر ارتفاع و ۵۲۱٬۲۷۳ نفر (سرشماری ۲۰۰۴) جمعیت دارد

این شهر در دوران جاهلیت مقر لات خدای اعراب بت‌پرست بود و امروزه به واسطه قرار داشتن آرامگاه عبدالله بن عباس و دو فرزند محمد بن عبدالله در آن مکانی مورد احترام برای مسلمانان است.

معاهده طائف در سال ۱۹۳۴ که به جنگ عربستان و یمن پایان داد، در این شهر به امضاء رسید.

این شهر اصلی‌ترین تفریح‌گاه تابستانی کشور است و خانواده سلطنتی سعودی به‌طور سنتی در گرم‌ترین ماه‌های سال به آن کوچ می‌کنند.

طائف در مرکز یک ناحیه کشاورزی قرار گرفته که انگور و عسل آن معروف است.

عبدالله بن عباس

عبدالله بن عباس (مختصراً ابن عباس) ملقب به ابوالعباس، حبر الامة (دانشمند امت) یا بحر (اشاره به علم زیادش از حدیث) از بزرگترین محققان نسل اول امت اسلامی است. وی پدر علم تفسیر قرآنی است. با پیدا شدن ضرروت نوشتن قرآن و تغییر و دگرگونی در ساختار امت اسلامی، وی یکی از مهمترین و متخصص ترین کاتبان قرآن بود که مامور به انجام این کار گردید.[۱]

محتویات

    ۱ دوران کودکی و جوانی
    ۲ دوران خلفای راشدین
    ۳ دوران پس از کشته شدن علی
    ۴ پانویس
    ۵ منابع

دوران کودکی و جوانی

عبدالله سه سال قبل از هجرت و زمانی که خاندان هاشمی در شعب ابوطالب بودند به دنیا آمد و همانند مادرش که قبل از هجرت مسلمان شده بود، وی نیز مسلمان شده بود.[۱]

از دورانی جوانی، عبدالله به علم بویژه علوم قرآنی ، علاقه ای وافر نشان داد و به این فکر افتاد که با سوال کردن از صحابه محمد، در مورد محمد اطلاعات جمع آوری کند. وی با وجودی که خیلی جوان بود و خیلی ها در آن دوره مشتاق فراگیری این علم بودند، در این زمینه به درجه استادی رسید. او بر مبنای علمش که تنها به حافظه متکی نبود بلکه بر کتب فراوانی استوار بود، سخنرانی ها و کلاسهایی به طور منظم در روزهای هفته تشکیل می داد. این جلسات موضوعات مختلفی داشت، مانند تفسیر قرآن، پرسشهای شرعی، غزوات محمد، تاریخ قبل از اسلام و ادبیات باستانی عرب مطرح می گشت. وی عادت داشت که از ادبیات باستای عرب جملاتی در توضیح و تبیین آیات قرآن بیان کند و از این رو در بین محققان عرب بسیار مورد توجه قرار گرفته است. او در بین اعراب اعتبار علمی زیادی داشت و از وی درخواست می شد که در مورد مسائل شرعی فتوا دهد. مثلاً وی صیغه متعه را جایز می شمرد و از آن دفاع می کرد. تفسیرهای قرآنی ابن عباس توسط شاگردان بدون واسطه اش به صورت مدون در آمد. فتواهای وی نیز جمع آوری گردیده است. امروزه بسیاری نسخه های خطی در مورد تفسیر که به وی منسوب است موجود است که البته نمی توان در مورد صحت و سقم این انتساب نظری داد، چون هنوز این موضوع مورد تحقیق قرار نگرفته است.[۱] ابن عباس علاوه بر علوم قرآنی برعلوم ریاضی ، ادبیات ، شعر، تاریخ، جغرافی و انساب نیز تسلط کامل داشت. بطوریکه هر کسی از هر علمی سوال کننده بود او را با پاسخش قانع می کرد و همه بر آگاهیش معترف بودند.
دوران خلفای راشدین

دانشنامه اسلام می نویسد میزان تاثیر گذاری ابن عباس در سیاست و لشکر کشی های نظامی توسط برخی تاریخ نگاران مسلمان مورد بزرگ نمایی و اغراق قرار گرفته و دلیل این مطلب این است که وی جد خلفای عباسی بوده است. با این حال او در لشکرکشی های متعددی حضور داشته است، به مصر بین سالهای ۱۸ تا ۲۱ هجری، به آفریقا در سال ۲۷ هجری، به گرگان و طبرستان در سال ۳۰ هجری، فرماندهی یکی از بالهای سپاه علی در جنگهای جمل (۳۶ هجری) و صفین (۳۷ هجری) و در دوران معاویه در سال ۴۹ هجری، به قسطنطنیه به فرمان یزید و به همراه افرادی چون عبدالله بن عمر. فعالیتهای مشاوره ای و دیوانی نیز از وی در تاریخ ذکر شده است. ابوبکر و عمر از مشاوره های او بسیار استقبال می کردند حال آنکه علی و حسن این چنین عمل نمی‌کردند. با این وجود تا زمان پس از خلافت علی، ابن عباس چندان وارد سیاست نشد و حداکثر سه یا چهار سال فعالیت سیاسی داشت. تنها ماموریت رسمی ای که تا این دوران داشته، انتساب به سالاری حج از سوی عثمان بود که در همان سال عثمان در مدینه تحت محاصره شورشیان قرار گرفت. بنابراین ابن عباس نمی توانسته در دوران قتل عثمان در مدینه بوده باشد. چند روز پس از قتل عثمان به مدینه بازگشت و با علی بیعت نمود. از آن پس عهده دار ماموریتهای مهمی از سوی علی گردید و پس از فتح بصره پس از جنگ جمل در سال ۳۶ هجری، والی آنجا گردید. وی پس از جنگ صفین در ۳۷ هجری، یکی از امضا کنندگان پیمان حکمیت مبنی بر حل و فصل اختلاف بین علی و معاویه به دست حکمین بود و هنگام تجمع اعتراض آمیز خوارج در حرورا، تضمین کرد که کمک کند تا حکمیت بر مبنای شرع باشد.[۱]

طبق روایتی که البته سند آن نزد شیعیان و اهل سنت از ضعف برخوردار است؛روابط بین ابن عباس و علی ناگهان رو به تیرگی نهاد که ابن عباس به تبع آن بصره را ترک گفته و به مکه رفت و امارت آنجا را پس داد. سال وقوع این واقعه در منابع به سالهای ۳۸، ۳۹ یا ۴۰ هجری گزارش داده شده که دانشنامه اسلام به دلیل که بعد از سال ۳۸، ابن عباس را فاقد فعالیت سیاسی مهمی می داند، این سال را به عنوان سال وقوع حادثه می پذیرد. دانشنامه اسلام روایاتی که در آنها ابن عباس تا زمان کشته شدن علی به حکومتش وفادار مانده را رد می کند. دلیل این عمل ابن عباس در برخی منابع به این صورت آمده که ابن عباس به خاطر مواخذه ای که علی از وی به اتهام اختلاس مالیات بصره ترتیب داده بود رنجیده شد و اختلاس را رد کرد و بیان داشت که تنها وظیفه دولتی اش را انجام داده است.[۱] باید دانست که ابن عباس در همه نبردهای علی بن ابیطالب با وی همراه بوده و حتی پس از کشته شدن علی از طرف فرزند وی حسن نیز به امارت بصره انتخاب شد و این برخلاف آن چیزیست که از آن به اختلاس ابن عباس یاد می شود. دانشنامه اسلام بر این باور است که این عمل ترک منصب از سوی ابن عباس که همزمان با روی گردانیدن بسیاری از طرفداران علی از وی بود، باید دلیلهای موجه تری داشته باشد. دلایلی مانند کشتار خوارج در نهروان که بر طبق روایات معتبر، ابن عباس این کار را نادرست شمرده بود و اعتقاد وی مبنی بر«موضع گیریهای نادرست علی» و اصرارش برماندن به عنوان خلیفه، با اینکه در قضیه حکمیت رای بر این نهاده شده بود که علی دیگر خلیفه نیست.[۱]

دانشنامه اسلام می نویسد پس از این دوران عملی از سوی ابن عباس روایت شده که ممکن است قضاوت بسیار بدی از وی را به دنبال داشته باشد و جزئیات این واقعه هنوز معلوم نیست. او مدتی پس از رفتنش به مکه دوباره به بصره بازگشت و اموال مالیاتی بصره را با خود برد. این غصب کردن اموال از سوی وی جای بحث و بررسی دارد. دانشنامه اسلام بر این باور است که می توان برای این عمل توجیهی منطقی آورد و دیدگاه کسانی که این عمل را کم کننده از شان ابن عباس در بین امت نمی‌بینند را منطقی می داند. [۱]
دوران پس از کشته شدن علی

فعالیتهایی که پس از شهادت علی ابن ابی طالب از ابن عباس سر زده دقیقاً مشخص نیست. امام حسن مجتبی از وی دعوت کرد که فرمانده سپاهش شود، اما وی با معاویه رابطه برقرار کرد. به دعوت امام حسن یا میل خود ابن عباس، ممکن است خود او یکی از بانیان صلح بین امام حسن و معاویه بوده باشد. ابن عباس بیان داشت که معاویه به علت قدردانی از کارهای وی، حق وی در غصب اموال مالیات بصره (که بخشی از خزانه بصره بود) را به رسمیت می شناسد. دانشنامه اسلام بر این باور است که روایاتی که این تدبیر و حیلت ابن عباس را بیان می کنند، با شان ابن عباس در تناقض است. به همین علت این ماجرا آشکارا به اشتباه به گردن برادرش عبیدالله بن عباس انداخته شد. در زمان خلافت معاویه، ابن عباس در حجاز زندگی می کرد و مکرراً برای دفاع از حقوق بنی هاشم (که شامل حقوق خودش نیز می شد) به شام می رفت.[۱]

وقایع سخت و بد دوران پس از مرگ معاویه و یزید، باعث شد که ابن عباس شاید علی‌رغم میل باطنی اش دوباره پایش به سیاست کشیده شود. گرچه دانسته های ما از این دوران ناقص است، اما آنچه بر می آید این است که عبدالله بن زبیر که در مکه قیامی راه انداخته بود و خود را خلیفه نامید ولی ابن عباس و محمد حنفیه وی را به عنوان خلیفه به رسمیت نمی‌شناختند که با برخورد شدید ابن زبیر مواجه شدند و از مکه بیرون رانده شدند. پس از محاصره این شهر در سال ۶۴ هجری، این دو دوباره به مکه بازگشتند اما باز هم با ابن زبیر مخالف بودند که این بار ابن زبیر این دو را زندانی کرد. مختار ثقفی از وضعیت این دو مطلع شد و سپاهی به کوفه فرستاد که لشکریان عبدالله بن زبیر را غافل گیر کردند و این دو را نجات دادند اما ابن عباس با تدبیرش مانع از خون ریزی در شهر مکه (حرم امن الهی) گردید. تحت مراقبت سپاه مختار، ابن عباس و محمد حنفیه به منا و طائف رفتند و ابن عباس چندی بعد در سال ۶۸ هجری/۸-۶۸۶ میلادی در آنجا درگذشت.[۱]

دانشنامه اسلام بر این باور است که گرچه قضاوتهایی که کائتانی و لامنز در مورد ابن عباس می کنند، با جایگاه و شانش در امت اسلامی در تناقض است، اما از دیدگاه منطق هم می توان دیدگاه این دو را رد نمود (بین تاریخ اسلامی- مسیحی و روایات منسوب به محمد که حدیث نامیده می شوند، تفاوت وجود دارد) و همین اشکالات را می توان به دیدکاه لامنز نیز گرفت

گیاهی فوق العاده که مانع از ریزش مو می شود!!

گیاهی فوق العاده که مانع از ریزش مو می شود!!
«حنا» گیاهی است که به صورت درختچه در شمال و شرق آفریقا و شبه جزیره عربستان، ایران و هند کشت می شود. مردم این مناطق پس از آسیاب کردن برگ های این گیاه آن را به شکل پماد درمی آورند و روی پوست و مو می گذارند کیفیت و رنگ آن به کشوری که در آن کشت شده، تازگی پودر و مواد ترکیبی آن بستگی دارد. بهترین نوع حنا، حنا به رنگ سبز پررنگ است.

خواص حنا:

* برگ های این گیاه خنک و تقویت کننده مو و پوست است.

* برای درمان ریزش مو، برگ های حنا را با روغن خردل بجوشانید و به طور مرتب به موها بمالید.

* مخلوطی از پودر حنا، آب و آب لیمو را به موها بمالید و پس از یک ساعت موها را بشویید. این کار باعث براق شدن مو می شود.

* پودر دانه حنا که با کمی روغن جامد مخلوط شده به همراه آب می تواند از اسهال خونی جلوگیری کند.

* برای رفع سردرد، پمادی با گل حنا و سرکه آماده کنید و به سر بمالید.

* کمی پودر حنا که با آب مخلوط شده می تواند سوختگی ناشی از آتش را تسکین دهد.

* برای رفع زخم ها و تاول های دهان از برگ های این گیاه استفاده کنید.

* پمادی از گل حنا، موم ولرم و روغن گل رز برای رفع درد قسمت های مختلف بدن مفید است.

* پمادی از برگ های حنا برای رفع ترک پا مفید است.

* برای جلوگیری از آسیب رسیدن به چشم، در مرحله اولیه بیماری آبله کمی حنا به کف پای کودک بمالید. این کار یکی از رایج ترین درمان های آبله است.

* حنا علاوه بر براق کردن مو باعث رفع شوره سر نیز می شود.

* ریشه خشک له شده حنا می تواند مانند مسکن برای ناراحتی های چشمی به کار رود.

* خوردن ۲ گرم حنا و یا خوردن آب ۵۰ گرم حنا برای یرقان، بیماری طحال، سنگ کلیه و مثانه و اختلال ادراری بسیار مفید است.

* روغنی که از گل حنا تهیه می شود برای روشنی و درخشانی رنگ چهره بسیار مفید است.

کرم پودرهای فشرده کانسیلر

به کمک کانسیلر شما میتوانید نقاط تیره ، قرمز ، رگها و جای زخمها را بپوشانید کانسیلرها در واقع کرم پودرهای فشرده روشن و رنگی هستند که شما میتوانید آنها را قبل و یا بعد از کرم پودر استفاده کنید ولی توصیه من بعد از کرم پودر است .

کانسیلر بصورت های مختلف وجود دارند

۱) بصورت Stick یا ماتیکی که استفاده آن راحت است .
۲) کرم
۳) مایع ( Liquid )

طرز استفاده کانسیلر :

شما روی محل مورد نظر با قلم مو مقداری کانسیلر زده و بعد با پنبه گلوله شده لبه های آن را برطرف کنید توجه داشته باشید اگر شما کانسیلر را بطور کامل روی آن منطقه بریزید روی پوست هاله ایجاد میشود .

برای زیر چشم بهتر است که بافت کانسیلر زیاد چرب نباشد و چروک های دور چشم و کبودی را خوب پوشش دهد ، با نوک انگشت یا قلم مو دور تا دور چشم را کانسیلر بزنید . برای که کبودی زیر چشم استفاده از کانسیلری که رنگ نارنجی مناسب است .

 

زخم، آکنه های قدیمی یا جای ابله را بایستی توسط کانسیلرسبز رنگ بپوشانید شما بایستی لایه به لایه اینکار را بکنید و اجازه دهید لایه اول که جذب شد لایه بعدی استفاده شود .برای عروق کانسیلرهای مایع مناسب هستند با یک قلم موی ظریف و یک گلوله پنبه روی آنها بزنید تا لبه های آنرا صاف کنید .

بعد از اینکه با کانسیلر معایب چهره برطرف کردید حالا برای زیبائی بیشتر با یک فون روشن نقاطی در چهره مانند تیغه بینی ، وسط پیشانی ، گوشه های لب پائین و روی چانه را روشن تر کنید و با یک فون تیره دو طرف بینی ، زیر گونه و غبغب و شقیقه ها را تیره تر کنید . بعد از زدن کرم پودر و زیر سازی با یک پودر سبک و بیرنگ پوست را بپوشانید پودر زدن باعث میشود ۱/) چهره یکنواخت تر شود . ۲/) دوام آرایش شما بیشتر شود. ۳/) روغن اضافی پوست را جذب می کند و پوست را مات نشان میدهد. ۴/) منافذ باز پوست را میپوشاند .

چگونه از پوست مان مراقبت کنیم؟

چگونه از پوست مان مراقبت کنیم؟
مراقبت درست و صحیح از پوست می تواند فرآیند پیری طبیعی پوست را به تاخیر بیندازد و از بسیاری از مشکلات پوستی جلوگیری کند.احتمالا زندگی پر مشغله شما باعث می شود تا حتی زمان اندکی را هم برای محافظت و مراقبت پوست خود اختصاص ندهید. در نتیجه پوست شما لطافت و نرمی زمانی که متولد شده اید را نخواهد داشت و با گذشت سن، پوست شما به تدریج نازک و ضعیف می شود و سرانجام چروکیده خواهد شد. فعالیت غده های تولید کننده چربی کم می شود و باعث می شود تا پوست شما خشک بشود. تعداد رگهای خون پوست شما کاهش می یابد، پوست شما شکننده و ضعیف تر می شود و طراوت و شادابی جوانی را از دست می دهید.

مراقبت مناسب و خوب از پوست مانند جلوگیری از اشعه های آفتاب، شستن پوست خود به آرامی و با ملایمت و استفاده منظم از نرم کننده های پوست به شما کمک می کند تا مرحله پیری طبیعی پوست را به تاخیر بیندازید و از بسیاری از مشکلات پوست جلوگیری بشود. این عادت های ساده مراقبت از پوست، به شما کمک خواهد کرد تا پوست خود را محافظت کنید، تا سالم بماند و در سالهای بعدی درخشان، براق و پر طراوت باشد.در اینجا به پنج عادت مهم برای سلامتی پوست اشاره می کنیم:

1) پوست خود را از اشعه های خورشید حفظ کنید

بهترین راه برای مراقبت از پوست خود، حفظ کردن آن از آفتاب است. اشعه مافرا بنفش(که نامرئی است، اما اشعه شدید خورشید است) به پوست شما آسیب می زند و باعث چین و چروک های عمیق، خشکی، زبری و ناهمواری پوست، لک های تیره و اختلالات جدی دیگری، همچون تومرهای پوستی سرطانی(بدخیم) یا غیر سرطانی(خوش خیم) می شود.


برای بیشترین محافظت پوست خود در مقابل آفتاب، این سه روش را به کار ببرید:در طول ساعات شدت بالای نور آفتاب، از قرار گرفتن مستقیم مقابل آن خودداری کنید: اشعه های خورشید از ساعت 8 صبح تا 4 بعد از ظهر بیشترین آسیب و زیان را به پوست می رساند. سعی کنید تا در طول این ساعات، زمان کمتری را در فضای آزاد بگذرانید.

لباس های محافظ آفتاب بپوشید: پوست خود را با لباس هایی مانند تی شرت های آستین بلند، شلوارهای بلند و کلاه های لبه پهن بپوشانید. همچنین به خاطر داشته باشید که بعضی پارچه ها و مدل های خاص لباس نسبت به سایر مدل ها، از شما در مقابل خورشید بهتر محافظت می کند. به عنوان مثال پیراهن های آستین بلند از پیراهن های آستین کوتاه مناسب تر است؛ و پارچه های بافته محکم و سفت مانند پارچه های کتانی زبر، از پارچه های بافته شل مانند پارچه های کشباف بهتر است.از کرم ضد آفتاب استفاده کنید: بیست دقیقه قبل از اینکه بیرون بروید، به مقدار مناسب از کرم ضد آفتاب استفاده کنید و هر دو ساعت یک بار و بعد از عرق کردن زیاد یا در آب بودن، مجددا ضد آفتاب بزنید مواثر است.

2) سیگار نکشید

سیگار کشیدن می تواند فرآیند پیر شدن طبیعی پوست شما را تسریع کند و به ایجاد چین و چروک کمک کند. تغییرات پوست که بر اثر سیگار کشیدن ایجاد شده است، در پوست بزرگسالان جوانی که حداقل به مدت ده سال سیگار کشیده اند، قابل دیدن است.

سیگار کشیدن باعث تنگ شدن رگهای خون در بیرونی ترین لایه های پوست می شود. این موضوع موجب کاهش جریان خون می شود و پوست را از اکسیژن و مواد مغذی، از قبیل ویتامین آ، که برای سلامتی پوست مهم و ضروری هستند، تهی می کند. تمامی این عوامل به بافت های کشسان و ارتجاعی، که به پوست شما نیرومندی و استحکام و قابلیت ارتجاعی می دهد، آسیب می رساند.


علاوه بر این، حالتهای تکراری خاصی که هنگام سیگار کشیدن به صورت خود می دهید، مانند جمع کردن لبها به هنگام داخل کشیدن دود و چپ کردن یا نیمه باز کردن چشم ها هنگام بیرون دادن دود، به ایجاد چین و چروک صورت شما کمک می کند. همچنین ممکن است، قرار گرفتن مکرر و مداوم در برابر گرمای حاصل از اشتعال سیگار، به پوست شما آسیب برساند.

انتخاب نارنجی مایل به سرخ به عنوان رنگ سال 2012

انتخاب نارنجی مایل به سرخ به عنوان رنگ سال 2012
مؤسسه رنگ «پنتون»، رنگ سال 2012 را تعیین و معرفی کرد.
به گزارش ایران ناز به نقل از واشنگتن پست در این باره نوشته است که جهان سال آینده به رنگ خاکستری نیاز ندارد، جهان به رنگی نیاز دارد که از آن انگیزه، انرژی و شجاعت برای اقدام برخیزد.

به همین جهت مؤسسه رنگ «پنتون» بر پایه تحلیل روانشناسان، خود رنگ نارنجی مایل به سرخ را به عنوان رنگ سال 2012 برگزیده است.

«لیتریک ایزمن»، مدیر اجرایی شرکت پنتون که استاندارد رنگ های لباس و صنایع خانگی را تعیین می کند، در این باره گفته که این رنگ بر پایه ایده تحرک و ایجاد انگیزه برگزیده شده است. پیش بینی هر سالانه رنگ بنا بر نیاز مشتریان و آنچه آنان می خواهند صورت می گیرد و بلافاصله مورد استفاده طراحان گوناگون قرار می گیرد.

 
انتخاب نارنجی مایل به سرخ به عنوان رنگ سال 2012
مدیر اجرایی پنتون در همین باره گفته است که این انتخاب یک انتخاب سلیقه ای نیست، ما به نوعی روح زمانه را درمی یابیم و به همه خواسته های دور و برمان نگاه می کنیم. وی همچنین در این باره افزوده است که مشتری نقشی اساسی در احیای اقتصاد دارد و این نارنجی مایل به سرخ است که آدرنالین تولید کرده و مشتری را به فعالیت بیشتر در راستای خرید تشویق می کند.

ایران ناز، سال های گذشته هم صورتی گرم، فیروزه ای و زرد هم بر پایه دلایلی خاص برگزیده شده بودند.

هرچند برگزیدن رنگ سال توسط مؤسسه پنتون، تأثیر بسیار بالایی در تعیین رنگ پوشاک و وسایل دکوراسیون خانگی در کشور های غربی می گذارد، اما این بدین معنا نیست که رنگ های دیگر مورد بی توجهی طراحان و تولید کنندگان قرار می گیرد، بلکه بر پایه نیاز مشتری این رنگ، رنگ غالب در طراحی و تولید در چنین صنایعی می شود.

ذکر این مهم لازم است که توجه به معرفی رنگ سال، عمدتا مورد توجه جوانان و افرادی است که به دنبال مدگرایی هستند.

به همین دلیل هم در کشورهای غربی که اساس اقتصاد را بر مصرف گرایی بنیان نهاده اند، تلاش هایی از این دست به وفور به چشم می خورد که متأسفانه با همان شکل و سیاق، وارد جامعه ایرانی شده است؛ بدون اینکه تغییری در ماهیت و هدف آن صورت بگیرد.

این در حالی است که امکان دارد، فضای روانی و اجتماعی جامعه ایرانی به کلی متفاوت از جامعه ای دیگر باشد که این هم در انتخاب رنگ ها برای وسایل گوناگون، بسیار تأثیرگذار است.

لوازم آرایشی طبیعی چیست؟

لوازم آرایشی طبیعی چیست؟
این پودر را جایگزین مداد ابرو کنید

اگر شما هم از آن دست خانم‌هایی هستید که به مداد چشم و ابرو حساسیت دارید و تا امروز نتوانستید بدون دردسر و دغدغه خاطر برای آرایش چشم‌های‌تان اقدام کنید بهتر است این شیوه را نیز تجربه کنید. بیایید به شیوه مردمان گذشته دوباره دست به دامن سورمه شویم. هزاران سال پیش زنان برای افزایش جذابیت چشم و ابروی خود از پودر سنگ سرمه استفاده می‌کردند و با کمک یک شاخه نازک یا میله‌بسیار نازک فلزی پودر نرم شده سنگ سرمه را به ابروها و چشم‌ها می‌کشیدند.
 
پودر سرمه درست همان کاری را می‌کرد که خط‌ چشم‌های امروزی می‌کند. شاید خالی از لطف نباشد که در این روزها که بازار لوازم آرایشی و بهداشتی و برندهای مختلف محصولات آرایشی گرم است برای یک بار هم که شده دل را به دریا بزنید و یک بار از پودر سنگ سرمه برای آرایش چشم‌ها و ابروهای‌تان استفاده کنید. تنها کافی است به نزدیک‌ترین عطاری سر بزنید و از او بخواهید مرغوب‌ترین سرمه‌ را به شما بدهد.

در خانه رژ لب بسازید


حتما تهیه رژ لبی به سرخی چغندر در خانه بسیار هیجان انگیز است. شاید شما هم ترجیح می‌دهید خودتان رژ لب مورد علاقه‌تان را در لابراتوار شخصی‌ خود، بسازید. شیوه‌ای که اگر چه این روزها زندگی شهر‌نشینی و مشغله چندان اجازه پرداختن به آنها را نمی‌دهد اما روشی است که مورد علاقه بسیاری از زنانی است که در دانمارک زندگی می کنند. آنها روشی برای تهیه رژ لب دارند که اصلا دشوار نیست. برای تهیه این رژ نیاز به یک‌چهارم فنجان موم، یک‌چهارم فنجان روغن کرچک و 2 قاشق غذاخوری روغن کنجد دارید. این مواد را با هم ترکیب کنید و روی حرارت غیرمستقیم بگذارید.
 
می‌توانید آنها را روی کتری قرار دهید تا با کمک گرمای بخار آب خوب به خورد یکدیگر روند. در نهایت وقتی این مخلوط را از روی حرارت برداشتید و گرمای آن از دست رفت. برای رنگ آمیزی آن می‌توانید آب چغندر را به آن اضافه کنید و آن را در یخچال بگذارید تا به خوبی ببندد. این رژ لب یکی از طبیعی‌ترین و خوش‌رنگ‌ترین رژ‌هایی است که می‌توانید از آن برای آرایش روزانه خود استفاده کنید و نگران حساسیت، خشکی و ترک خوردگی لب‌های‌تان نیز نباشید.

پیشگیری و درمان سوختگی در برابر آفتاب

پیشگیری و درمان سوختگی در برابر آفتاب
هوا که گرم می‌شود، بازار برنزه‌کردن و حمام آفتاب گرفتن هم رونق می‌گیرد؛ بازاری که اگر اصول درست پا گذاشتن به آن را بلد نباشید بلایی جز سوختن و پوسته‌پوسته‌شدن بدنتان به سراغتان نخواهد آمد….یعنی به جای یک پوست برنزه و زیبا در طول تابستان، پوست قهوه‌ای سوخته و خشک خواهید داشت. اگر شما هم جزو طرفداران برنزه‌کردن در استخرهای روباز یا کنار دریا هستید، بد نیست نگاهی به این مطلب بیندازید تا با الفبای برنزه‌شدن بیشتر آشنا شوید.

پوست‌های آفتاب‌سوخته معمولا قرمز، زبر و حساس می‌شوند. اگر پوستتان در اثر قرار گرفتن طولانی‌مدت در زیر نورآفتاب بسوزد، رنگش پس از 2 تا 3 روز قهوه‌ای تیره می‌شود و پوست می‌اندازد. حتی ممکن است کمی سوزش و خارش را هم بر سطح پوستتان حس کنید و در اثر همین آفتاب‌سوختگی دچار مشکلاتی مانند تب، تهوع، سردرد و ضعف هم بشوید.

درمان آفتاب‌سوختگی چگونه است؟
حالا اگر دانسته یا ندانسته و به هر علتی دچار آفتاب‌سوختگی شدید، اصلا نگران نباشید چون با راهکارهایی که در ادامه به شما پیشنهاد می‌کنیم، می‌توانید در کوتاه‌ترین زمان پوست خود را به حالت اولیه‌اش برگردانید:

روی قسمت‌های آفتاب سوخته پوستتان کمپرس سرد بگذارید.

با کرم‌ها یا ژل‌هایی که حاوی منتول (Menthol)، کامفور (Camphor) و آلو (Aloe) هستند، پوستتان را چرب کنید و ماساژ دهید.

بهتر است کرم‌ها و ژل‌هایی که قرار است استفاده کنید را از چند ساعت قبل داخل یخچال بگذارید تا پوستتان تسکین بهتری پیدا کند.

به هیچ عنوان از محصولات حاوی بنزوکائین و لیدوکائین برای درمان آفتاب‌سوختگی استفاده نکنید. این محصولات می‌توانند حساسیت و خارش پوستتان را بیشتر کنند و زمینه ابتلا به درماتیت را در شما افزایش دهند.

در طول دوره درمان آفتاب‌سوختگی در معرض نورلامپ‌هایی که اشعه UV از خود ساطع می‌کنند (مانند نورلامپ‌های مهتابی و لامپ‌های کم‌مصرف)، قرار نگیرید.

برای پیشگیری از تحمل درد و سوزش ناشی از آفتاب‌سوختگی، می‌توانید داروهایی مانند ایبوپروفن، آسپیرین یا ناپروکسن مصرف کنید.

بچه‌هایی که دچار آفتاب‌سوختگی شده‌اند را حتما نزد پزشک ببرید و به هیچ عنوان به آنها آسپیرین ندهید.

تا می‌توانید آب و مایعات بنوشید تا خشکی و کم‌آبی بدن شرایط پوستی‌تان را بدتر نکند.

تا درمان کامل آفتاب‌سوختگی در ساعت‌هایی که اوج تابش نورخورشید وجود دارد (10 صبح تا 5 بعد از ظهر) از منزل خارج نشوید.

پیش از خروج از منزل حتما لباس‌های کاملا پوشیده، دستکش نخی و کلاه لبه‌دار به تن داشته باشید.

خمیری از مخلوط سرکه و جوش‌شیرین تهیه کنید و آن را روزانه به مدت 2 تا 3 ساعت روی پوست خود قرار دهید.

به هیچ عنوان دوش آب‌گرم نگیرید. در عوض روزی یکی دو بار بدنتان را با آب ولرم شستشو دهید.

مقداری سرکه سفید را به آب خنک اضافه کنید و بدنتان را در حمام با این محلول بشویید.

اگر پوستتان به حالت پوسته‌پوسته درآمد، پوسته‌های اضافی را پس از دوش گرفتن با مالش آرام بدن با لیفی نرم و نازک جدا کنید.

برای رفع خشکی پوست خود از کرم‌های مرطوب‌کننده یا نرم‌کننده بر پایه آب یا چربی کمک بگیرید.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟
اگر میزان آفتاب‌سوختگی شما خفیف باشد می‌توانید با راهکارهایی که پیشنهاد کردیم، از پس درمان آن در منزل بربیایید اما در صورت مواجهه با علایم زیر باید حتما به پزشک متخصص پوست مراجعه کنید: تب بالای 39 درجه سانتی‌گراد؛ سوزش بیش از اندازه بدن؛ درد شدید؛ ابتلای بیش از 20 درصد پوست بدن به آفتاب‌سوختگی؛ خشکی بیش از حد دهان، تشنگی مداوم، کاهش میزان ادرار، سرگیجه و احساس خستگی مفرط؛ تهوع و استفراغ؛ ابتلا به تپش قلب یا نفس نفس زدن و آسیب‌دیدن و قرمزی شدید چشم و حساسیت آن به نورآفتاب.

راه‌های پیشگیری از آفتاب‌سوختگی چیست؟
اگر بتوانید راهکارهایی که در ادامه به شما پیشنهاد می‌دهیم را رعایت کنید، می‌توانید تا حد زیادی جلوی ابتلا به آفتاب سوخته‌شدن پوستتان هنگام گرفتن حمام آفتاب در استخرهای سر باز یا کنار دریا را بگیرید و از داشتن پوستی برنزه و طلایی در طول تابستان لذت ببرید:پیش از گرفتن حمام آفتاب، حتما تمام قسمت‌هایی از پوست بدنتان که می‌خواهید برنزه شوند را با کرم ضدآفتاب مناسب بپوشانید.

برای پیشگیری از سوختن و خشک‌شدن پوستتان حتما از روغن‌های مخصوص برنزه‌کردن در زیر نورآفتاب کمک بگیرید و سطح پوستتان را با آنها چرب کنید.هر 5 تا 10 دقیقه یک‌بار پوست خود را با استفاده از آب‌پاش‌های کوچک، مرطوب کنید تا دچار خشکی و پوسته‌پوسته‌شدن بدنتان نشوید.

روزانه بیشتر از 45 دقیقه زیر نورمستقیم آفتاب نمانید. اجازه دهید تا روند برنزه‌شدن پوستتان ظرف چند روز و به تدریج انجام شود.حالا اگر قصد برنزه‌شدن ندارید و از طرفی هم می‌خواهید که از شر آفتاب‌سوختگی در روزهای گرم و آفتابی سال در امان بمانید، این نکات را به خاطر بسپارید:

در صورت امکان از ساعت 10 صبح تا 4 بعد از ظهر از خانه خارج نشوید.

هنگام خروج از منزل، لباس‌های پوشیده و روشن بپوشید.

استفاده از عینک‌های آفتابی استاندارد را فراموش نکنید.

حتما نیم ساعت پیش از خروج از منزل، ضدآفتاب بزنید.

وقتی که در ساعت‌های آفتابی روز در خارج از منزل هستید، هر 2 ساعت یک‌بار ضدآفتاب خود را تجدید کنید.

نکاتی مهم درمورد طرز کشیدن خط چشم

نکاتی مهم درمورد طرز کشیدن خط چشم
نکاتی مهم درمورد طرز کشیدن خط چشم

بعضی از خانمها دوست دارند که در روز از خط چشم استفاده کنند. استفاده صحیح از خط چشم زیبایی چشمان را چندین برابر میکند و مژه ها ضحیمتر به نظر می آیند. خط چشم به رنگهای مشکی و قهوه ای تیره در دسترس است.
موقع کشیدن خط چشم، پلک بالا باید کاملا خشک و بدون چربی باشد. پلک چشم را با یک یا دو انگشت نگه میداریم و خط باریکی بالای چشم، از گوشه داخلی چشم و تا حد امکان نزدیک به چشم میکشیم. سپس از دو سوم خط ، آن را کمی به طرف بالا میکشیم. برای زیر چشم، خط بسیار باریکی از گوشه داخلی چشم شروع کرده و به طرف خارج میرویم. دو خط در گوشه چشم نباید به هم بچسبند. یک فاصله کوچک بین دو خط در گوشه خارجی چشم آن را درشت تر نشان میدهد.
خط چشم : خط چشم بر روی خط مژه ها در پشت چشم کشیده می شود تا چشم شما را بزرگتر جلوه داده و در عین حال فرم و حالت نیز به آن می دهد. مداد خط چشم در رنگ ها و فرم های مختلف مانند مداد یا پودر عرضه می شوند. فرمهای مایع تاثیر مناسبی بر ظاهر و چشمان شما نخواهد داشت.

برای نشان دادن چشم به حالت طبیعی، همان خط چشم باریک بالای چشم کافی است و نیازی نیست زیر چشم را نیز خط بکشید.

خانمهاییکه میخواهند آرایش روزشان کمی بیشتر جلوه کند، در گوشه خارجی، خط چشم را به طرف بالا و بیرون و کمی پهنتر از گوشه داخلی چشم میکشند. برای آرایش شب خط چشم را از گوشه داخلی شروع و از وسط مردمک چشم به طرف گوشه خارجی چشم پهنتر و سپس در انتها آن را بسیار باریک تمام میکنیم.
خط دیگری زیر چشم میکشیم و بین دو خط در گوشه خارجی چشم فاصله میگذاریم که چشم را شفافتر و بزرگتر نشان دهد. چشمهای بادامی را معمولا با خط بسیار پهن در گوشه خارجی چشم در بالا و خط دیگری در پایین که دو گوشه به هم چسبیده باشند میتوانیم گرد نشان دهیم و با سایه ، گوشه چشم را بالاتر میبریم که بسیار زیبا و جذاب جلوه کند.

زیبایی در فصل زمستان

زیبایی در فصل زمستان
زمستان مجلات مد پر از عکسهای مدلهایی است که ارایش چشم و لب تیره ای دارند.اگر شما هم دلتان می خواهد ارایش تیره و زمستانی داشته باشید.
من به شما پیشنهاد میکنم که با به جای استفاده از لوازم ارایش غلیظ و مقدار زیاد ان با حداقل استفاده از مواد ارایشی چهره ای سرد و جذاب داشته باشید.

ابتدا صورت خود را با اب و صابون تمیز کنید.

پس از خشک کردن ان با حوله ای نرم یک کرم مرطوب کننده را با اسفنج به طور یکنواخت روی پوست خود بمالید.
از انجایی که در فصول سرد پوست به علت سرما خشک میشود مرطوب کننده تان را طوری انتخاب کنید که خاصیت مرطوب کننده گی بالایی داشته باشد تااز پوسته پوسته شدن ان جلو گیری کند.

سپس کرم فن اولیه را روی پوست با کرم مرطوب کننده ای که قبلا به پوستتان زده بودید ترکیب کنید.
توجه داشته باشید که شماره ی رنگ کرم با شماره ی رنگ پوستتان همخوانی داشته باشد.

و بعد یک پودر مات را با یک قلم مویی نرم بزرگ روی تمام پوست بکشید.هر چه پوشانندگی پودر بیشتر باشد باعث میشود تا هر نوع قرمزی و لکه ی روی پوست را در فصل سرد سال بپوشاند.
البته استفاده از مقدار زیاد ان هم میتواند در پوشانندگی بیشتر ان موثر باشد اما باید ان را با مهارت بالایی در سطح پوست پخش کرد به طوری که در قسمت های فرو رفته و لک دار پوست بیشتر و در قسمت های چین دار پوست کمتر از ان استفاده کنیم.

پس از ان با یک قلموی نوک پهن کمی سایه پودری مات سفید رنگ به قسمت پوست نازک زیر چشمتان بکشید و به خوبی اطراف ان را ان را محو کنید.

داخل ابرو با یک قلم مویی خشک زاویه دار اغشته به رنگ ابرو بکشید.
اگر ابروهای پر و خوش فرمی دارید کافیست ان را با ژل ابرو مرتب کنید.

کمی سایه ی خاکستری روشن مایل به قهوه ای با یک قلم مویی روی اسیتخوان پیشانی بکشید و ان را به خوبی محو کنید.

یک سایه چشم پودری براق را درست از پشت مژه تا چین بالای چشم بکشید.
از یک رنگ زمستانی مثل ابی یا بنفش روشن استفاده کنید.
.با یک قلم موی باریک سایه را تا زیر خط مژه پایینی ادامه دهید تا بالا و پایین مژه متناسب شود. الان سایه زدن بالا و پایین چشم بسیار مد است.

با زدن یک قلم مو یا برس سایه ی چشم خاکستری روشن بر روی قسمت میانی سایه ی چشمتان هم بالا هم پایین بزنید و به انها تاثیری دودی بدهید.

در قسمت استخوانی زیر ابرو یک های لایتر کمی براق بکشید تا ان را درخشنده کند.

یک خط چشم تیره پر رنگ انتخاب کنید تا ارایش شما را تکمیل کند.
خاکستری و سیاه گزینه های بدون ریسک و خوبی هستند…
کشیدن ان را از قسمت میانی چشم اغاز کرده و فقط تا قسمت انتهایی چشم ادامه دهید و دنباله ی فوق العاده کوتاه و نسبتا پهنی به ان بدهید تا افتادگی کنار چشم را از بین ببرد.
اگر معمولا از خط چشم مایع استفاده نمیکنید حالا زمان خوبی برای شروع ان است.

یک مداد چرب مشکی رنگ روی مژه های بالا و پایین بکشید یا اگر دوست دارید کناره های بیرونی مژه هایتان را
فر بزنید سپس یک ریمل حجم دهنده ی حاوی خورده مژه را فقط روی کناره های مژه های بالاییتان به سمت بالا و بیرونی مژه بکشید.

برای ارایش گونه هایتان از رژگونه ای استفاده کنید که رنگش از انچه معمولا استفاده میکنید تیره تر باشد.صورتی تیره و شاه توتی از بهترین رنگها هستند.
رژگونه را ازبالای لاله ی گوش شروع و روی استخوان گونه بکشید و تا فاصله ی دو یا سه سانتی از دو طرف بینی ادامه دهید و اطراف ان را به خوبی محو کنید تا هیچ گونه خط یا نا هماهنگی در ان دیده نشود.
در پاییز و زمستان استفاده از رژگونه ی پودری بهتر از نوع کرم یا ژل ان است.

در ارایش لب هایتان جسور باشید.ابتدا ان را با کرم زیر ساخت بپوشانید.
یک رژ تند و روشن که قبلا در استفاده از ان مردد بودید بزنید و ان را در قسمت های پایینی بالایی و مرکزی لبتان بکشید.
رژ را تا مرز خط لب طبیعی ادامه دهید.
اگر فکر میکنید که این رنگ تند با سلیقه تان همخوانی ندارد یک دستمال نازک را به ارامی روی لبتان بکشید تا کمی کمرنگ و محو شود.
شما میتوانید ان را به همین شکل رها کنید یا یک برق لب ملایمتر روی لبتان بکشیدو از مرکز دهان به سمت بیرون ادامه دهید.
قبل از زدن رژ لبهایتان را با کمی مرطوب کننده یا نرم کننده مرطوب کنید تا پوسته و ترک و ناخوشایندی های زمستان را از بین ببرد.